Pályamotorozás

Általános leírás:
2017-ban 3 kategóriából álló “Tömegsport” versenysorozatot tartunk nyílt pályamotorozásaink napjain a Pannónia-Ringen, a Hungaroringen és az Euro-Ringen is!

Tehetségkutató versenyek:
Azoknak a versenyezni vágyó motorosoknak találtuk ki, akik még nem ütőképesek a “profi” mezőnyben, de ügyesen, gyorsan motoroznak és hasonló képességű résztvevőkkel akarják összemérni az erejüket.
Megfelelő nevezőszám esetén külön versenyt indítunk nekik, kis nevezés esetén a profikkal együtt mennek, de teljesen külön díjazzuk őket. Minden olyan motoros részt vehet ebben a mezőnyben akinek a quafikációs ideje nem gyorsabb 2:17:000-nél a Pannónia-Ringen és a verseny alatt nem javít ezen az időn kiugróan. A mezőny gyorsaságától függően természetesen a köridő határ változhat.
A versenyzés első lépcsőfoka, nevezzetek bátran!

Profi verseny:
Gyors, 2:17:000-nél jobb köröket futó versenyzők megmérettetése két kategóriában. Díjazás és verseny 600 és 1000 ccm-szerint. A verseny műszaki szabályai alapvetően nagyon tágak. Amatőr motorok indulhatnak, az alapvető feltétel a biztonsági szabályok teljes betartása, amit egy minimális gépátvétellel biztosítunk.
Amatőr versenyünk mindig 7 körös, + 1 bemelegítő körrel kiegészülve. A versenyzők a versenyek előtt legkésőbb fél órával már a regisztrációs irodában megtekinthetik a rajtfelállást, amely alapján a verseny kezdetekor elfoglalják helyüket a rajtrácson.

Magyar Kupa:
Legyél igazi motorversenyző. A Magyar Motorsport Szövetség által jegyzett hivatalos “Tömegsport” verseny. Egy licenc kell hozzá, amiben természetesen segítünk, valamint a motorodnak már igazi versenymotor külsőt és műszaki tartalmat kell megütnie a biztonsági előírások terén. Tehát nem tuning, hanem biztonság. Nem korlátozás, hanem lehetőség, hogy versenyzővé válj! ? 3 pálya, 6 fordulo. Yungtimer (karburátoros gépek), 600 open és 1000 open kategóriák és díjazások!

Amikre figyelj, ha versenyzel:
Zászlós rajt: két piros zászló lengetésével soronként engedjük el a mezőnyt a felvezető körre.
Éles rajt: a felvezető kör végén, égő piros lámpával várjuk a motorosokat, majd a lámpa elalvására indul a verseny.
Versenyeinken mindenki elindulhat, aki a leggyorsabb 44 résztvevő között van kategóriájában, és bérel időmérő transpondert.
Valamennyi kategóriában díjazzuk az első 6 helyezettet. (profi 600 és 1000, tehetségkutató 600 és 1000)
Rendezvényeinken 2 mentőautóval, műszaki mentéssel és teljes sportbírói csomaggal biztosítjuk a résztvevők nyugodt és biztonságos motorozását.
A versenyek rajtfelállását minden alkalommal a délelőtt folyamán futott leggyorsabb kör dönti el.

Csoportok
Az időmérés során is a résztvevőket minden alkalommal 3 csoportba osztjuk a következők szerint:
Kezdő csoport: 2:25:000 -as köridőnél lassabb résztvevők, akik gyakorolni szeretnének, lassú nyugodt tempóban motoroznának.
Haladó csoport: 2:12:000 és 2:25:000 köridő között motorozó résztvevők. Rutinos, sportos vezetési tempót futó motorosok, akár a versenyen is indulnak
Profi csoport: 2:12:000 alatti köridő. A versenyen is induló, versenytempót motorozó résztvevők.
A csoportokat a rendezvény reggelén mindenki maga választja meg, de a szervezőnek jogában áll a köridő alapján azt felülbírálni és a résztvevőt a tempójának megfelelő csoportba áttenni.
A csoportok a nap folyamán 20 perces időközönként váltják egymást a versenypályán.

Részvételi feltételek:
Motorozni tudó, jogosítvánnyal rendelkező motoros
Teljes motoros ruházat (nem feltétlenül bőr)
Saját motorkerékpár (bérlésre is van lehetőség)
A közúti közlekedés műszaki szabályainak megfelelő állapotú motor.
Tükrök behajtva, lámpák leragasztva (mindig a hátsó motoros alkalmazkodik)
Zászlóismeret és a jelzések betartása
Biztonsági gépátvétel
Az aktuális előírások szerinti biztosításokról mindenkinek magának kell tájékozódni és gondoskodnia a saját és a motoros társak érdekében!