Tisztelt Sportólok, Versenyzők, Motorosok, Autósok!

A kormányfő 2020. március 17-én, kedden tett bejelentése alapján, jelenleg semmiféle magyarországi nyilvános rendezvényt nem lehet megtartani.

Ez azt jelenti, hogy jelenleg létszámtól függetlenül TILOS a zárt és szabadtéri sportesemények megrendezése.

Ennek következtében a Magyar Motorsport Szövetség illetve a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség engedélyezési jogkörébe tartozó mindennemű sportrendezvény határozatlan időre felfüggesztésre kerül.
A felfüggesztés vonatkozik minden versenypályára és a versenynaptárban már hirdetett valamennyi sportrendezvényre.
Az elmaradt versenyek pótlására és új rendezvények kitűzésére csak a jelenlegi egészségügyi veszélyhelyzet visszavonása után kerülhet sor.

Amint a korlátozások mérséklődnek és lehetőséget kapunk rendezvények újbóli szervezésre, azonnal jelentkezünk! Figyeljétek a híreket.

Köszönjük türelmeteket! Kitartás Mindenkinek!

“A Kormány az Alaptörvény 53. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 15. cikk (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § (1) Mindenki köteles más emberekkel a szociális érintkezést – a közös háztartásban élők kivételével – a lehető legkisebb mértékűre korlátozni, és a másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter távolságot tartani. (2) Az (1) bekezdést a tömegközlekedés során is alkalmazni kell.

3. § A lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyására az e rendeletben meghatározott alapos indokkal kerülhet sor.”

 

További letölthető rendeletek:

https://magyarkozlony.hu/dokumentumok/19f1d27b1584ffb22ff468a3635013b9f1813b5e/megtekintes