Magyarország Nyílt Nemzeti Gyorsasági Bajnokság és Kupa 2022!
 
Egy profi versenysorozat, Magyar Kupa és Magyar Bajnokság 2022. A magyar gyorsasági motorversenyzők legjobbjaival együtt ez a sorozat NEKED is szól! Ha már rutinosan látogatod a pályanapokat, nevezz és versenyezz szakágunkba!  Gyere el és legyél részese egy új, versenyélménynek! Minden szinten kínálunk versenyélményt és motivációt, hiszen a magyar élsportolók bajnoki versenyei mellett, egyazon napokon, Tehtségkutató betétfutamokat is tartunk a hobbi pályázóknak, akik még nem érték el a leggyorsabbak szintjét vagy nem versenytechnikával merészkednek pályára! Természetesen mindenki a saját kategóriájánk megfelelően, hozzá hasonló motorokkal és pilótákkal egyidejűleg, külön pályaidőben gurulhat aszfaltra. 🙂
 
Ha kipróbálnád a versenyzés világát, elindulnál egy új élményt és motivációt adó profi bajnokságban, gyere el, ezek a Te napjaid! 🙂
 
Időpontok és pályák:
 1. 2022.MÁJ. 16. – SLOVAKIAIRNG
 2. 2022.JÚN. 20. – PANNÓNIA-RING
 3. 2022.JÚL. 21. – SLOVAKIARING
 4. 2022.AUG. 22. – HUNGARORING
 5. 2022.SEP. 16. – PANNÓNIA-RING
 
Betétprogramok:
 • Tehetségkutató Open 600 / betétfutam (NEM feltétel a licenc)
 • Tehetségkutató Open 1000 / betétfutam (NEM feltétel a licenc)
 • STOCK értékelés a közel utcai technikával indulóknak
 • NEWCOMER értékelés a friss licenceseknek
 
Magyar Kupa és Magyar Bajnokság kategóriái:
 • Open 600 Magyar Bajnokság (licenc)
 • Open 1000 Magyar Bajnokság (licenc)
 • Open 600 Magyar Kupa (licenc)
 • Open 1000 Magyar Kupa (licenc)
 
Jelentkezés (kötelezettség nélkül):

 

Örömmel várjuk betétprogramunkba a kezdő és hobbi pályázókat, míg a kupába és a bajnokságba a gyorsabb résztvevőket! A fenti versenynapokon a 2021-ben a Hungaroringen már sikerrel alkalmazott bontásban, kategóriák szerinti edzések, időmérők és versenyek várhatóak, ezzel egy profibb, igazi versenylégkört kölcsönözve az eseménynek!
Köszönjük, ha velünk tartotok a 2022-es szezonban! 🏁🥇😀
Együtt a Magyar Gyorsasági Motorsportért!
 
Nézzük a részleteket:

Fontos szabályok:

 • Gyorsasági Motorversenyzés szabályai: ITT!
 • Gyorsasági Sportszabályzat 2022: ITT!
 • Gyorsasági országos bajnokság alapkiírása: ITT!
 • Gyorsasági magyar kupa alapkiírása: ITT!
 • Gyorsasági országos bajnokság technikai kiírás * : ITT!
 • Gyorsasági magyar kupa technikai kiírás * : ITT!

Szabályok:

 • Kik indulhatnak?
 • Milyen motorral indulhatsz?
 • Milyen kategóriába nevezhetsz?
 • Mennyibe kerül?

A Magyar Bajnokság eseményein bárki részt vehet, aki már rendelkezik minimális pályamotorozási rutinnal. (Kezdők is!). Az indulókat két nagy csoportra oszthatjuk. Egyik csoport akik rendelkeznek versenyzői licenc-vel, másik csoport akik még nem rendelkeznek licenc-vel. Licenc nélkül csak a lassabb, Tehetségkutató betétfutamokon tudsz motorozni, licenc birtokában azonban megnyílik a kapu a gyorsabb rajtrácsokra, a Magyar Kupába vagy akár a Magyar bajnokságba is! Válts licncet, hisz ez a pályamotoros “jogosítvány” bárki számára elérhető, biztosítással és sok-sok versenyzői előjoggal bír! Attól, hogy van licenced, de nem jön még a gyors köridő, ugyan úgy maradhatsz a Tehetségkutató mezőnybe, csupán a lehetőséget adod meg magadnak az előrelépésre! Érdemes licencet váltani minden pályára lépő motorosnak, nyomatékosan ajánljuk, ha a gyorsasági motorozás a fő hobbid, sportod. A licencváltás menetéről, áráról és egyéb részleteiről itt olvashatsz: ITT!

Motorod tekintetéből a sorozat “open”, azaz szigorú műszaki előírásokkal nem korlátozunk. Két nagy csoportunk a 600-as gépek mezőnye és az 1000-es motorok tábora. Biztonsági szempontból a műszaki felkészülésre figyelj! Ahhoz, hogy géped átmenjen a műszaki gépátvételen, pár egyszerű biztonsági előírást be kell tartanod, amikről részletesen itt olvashatsz: ITT!

Akár utcai motorral is jöhetsz a rendezvényre, ha betartod a biztonsági technikai felkészítést! Sőt, a Magyar Kupában utcaihoz közeli technikával induló résztvevőknek külön motivációs díjazást is tartunk, aminek neve: STOCK. Itt azokat a motorokat emeljük ki, amiken maximum egy idomot cseréltél, leszedted a sallangokat, esetleg az áttételt beállítottad, de nincs motor vagy futómű tuningod, az utcaihoz közeli technikával állsz rajthoz.

Az Open 600 és Open 1000 technikai kiírásokat fenti linkekből töltheted le, minden részletet megtalálsz. A 2022-es évtől a világbajnoki sorozatokban új motorok jelentek meg. Az SSP 600 kategóriába megérkeztek a Triumph az MV és a Ducati nagyköbcentis modelljei, amiket SUPERSPORT NEXT GENERATION (SSP NG) motoroknak hívunk. Alapvető cél az esélykiegyenlítés, ezért ha ilyen motorral indulsz bizonyos korlátozásoknak meg kell felelned. Ducati esetében gyakorlatilag semmilyen tuning nem megengedett, hiszen gyári állapotában is nagyon erős a 955-ös és a súlyára is figyelned kell! Nem könnyítheted ki, a FIM által meghatározott menetkész minimum súly fölött kell lenned 15 kg-val. Triumph esetében arra figyelj, hogy ha nem VB-s blokk dübörög alattad (135 lóerős teljesítmény alatt vagy) akkor kérj külön elbírálást és mentességet a súlybűntetés alól! Mindig figyeld az aktuális MAMS technikai kiírást, ha ilyen motorral tervezed a részvételt!

Az alap két kategória, amibe nevezhetsz, az a 600-as Magyar Bajnokság és az 1000-es Magyar Bajnokság. Minden nevező ebben a két fő kategóriába értékelve lesz! Büszkén hírdetheted, hiszen IGEN, Te a MAGYAR BAJNOSKÁG indulója és értékelt versenyzője vagy! Köszönjük, hogy jössz! 🙂

A fő két kategóriát további alkategóriára szűkítjük. Külön értékelésként kiszűrjük a Magyar Kupa mezőnyét a bajnokságból és Ők külön Magyar Kupa szinten is pontozva lesznek. Tehát minden Magyar Kupás a Magyar Bajnokságban is értékelve van, de nem minden Magyar Bajnoki résztvevő értékelhető a kupában. Hogy is van ez? Egyszerű:

 1. Ha sport-karriered során bármilyen nemzetközi, külföldi nemzet bajnokságán indultál már (AA, NTC, VB, EB, JC.. stb.) akkor NEM értékelünk a Kupában, hisz a kupát a feltörekvő, tömegsport jellegű, magyar hobbi-pályázóknak hoztuk létre!
 2. Ha sok évig élsportoló voltál és nem akarsz a kupába bekavarni (még, ha bele is férnél a szabályok alapján), akkor is kérheted, hogy csak a Magyar Bajnokságban értékeljünk

 

Nevezési díj tekintetében is alapvető célunk volt, hogy az egyik legelérhetőbb bajnokságot hozzuk el nektek, hogy kezdőktől a pro riderekig mindenki elindulhasson ezen a sorozaton. Ezért amennyire lehetett, lenyomtuk az árakat. Bérlet vásárlás esetén egy nap nevezési díja nem éri el a 100 eurót, ami egyedülálló az európai piacon! Hogyan tudsz bérletet vásárolni?

A.
Személyesen, készpénzben: Április 8-án a Pannónia-Ringen, Április 22-én az Euro-Ringen vagy Áprilisprilis 25-én ismét a Pannónia-Ringen tudsz bérletkártyát vásárolni. Minden alkalommal Németh Andrást keresd!

B.
Átutalással is vehetsz bérletet. Egyszerűen az alábbi számlaszámra utald el a 185.000 forintot. A közleménybe írd be a “NEVED” és, hogy “BB” pl. Nevező Nándor BB

Kedvezményezett: NÉMETH ANDRÁS
Számlaszám: 11618003 63287201 18000008
Közlemény: NÉV BB
Összeg: 185.000,- Ft

Bérletkártyádat a fizetést követően postázzuk vagy a helyszínen adjuk át, ahogy kéred!

Rendezvényeink részletes árlistáját megtalálod weblapunkon vagy az alábbi linken is: ITT!
Itt összehasonlítva láthatod, hogy a bérlettel akár 40.000,- forintot is spórolhatsz!
Nem csak top versenyzőknek, de a tehetségkutató vagy a kezdő csoport motorosainak is a legolcsóbb lehetőség egy igazi versenysorozaton való részvételre!

Nincs más hátra, mint hogy egy rövid nevezést követően tarts velünk eseményeinken! Ne kockáztass az utcán, versenyezz a pályán! Várunk a kötelékbe Téged is! 🙂

Kategóriák (külön 4 futam):

 • Tehetségkutató open 600 – kezdő versenyzőknek
 • Tehetségkutató open 1000 – kezdő versenyzőknek
 • Open 600  MK / OB 600-as gyors futamok
 • Open 1000  MK / OB 1000-es gyors futamok

 

Időpontok és pályák (5 forduló):

2022.MÁJ. 16. – SLOVAKIAIRNG
2022.JÚN. 20. – PANNÓNIA-RING
2022.JÚL. 21. – SLOVAKIARING
2022.AUG. 22. – HUNGARORING
2022.SEP. 16. – PANNÓNIA-RING

Ha még nincs licenced!

 • Minden, amit a licencváltásról tudni kell: ITT!

 

Fontos letölthető dokumentumok:

Bajnok Bérlet

Az eseményekre jelentkezhetsz egyesével, alkalomszerűen is, de lehetőséged van az 5 fordulós bajnokságra előre egyben benevezni.

Az előzetes nevezés csak igényfelmérés, töltsd ki bátran: ITT!

A kitöltést követően kapsz egy értesítést, hogy szeretnél-e bérletet vásárolni, illetve valamennyi forduló előtt kapsz értesítést, az aktualitásokról és az esetleges bérlet nélküli, alkalmi fizetési lehetőségekről!

Az 5 fordulós Bajnok Bérlet ára 185.000,- Ft / fő, ami az egyik legolcsóbb lehetőség egy igazi bajnokságon való részvételre!

A Bajnok Bérletet megvásárolhatod a nevezést követően postai úton , átutalással kifizetve vagy bármely pályanapunkon készpénzben a helyszínen a regisztrációs irodában is!  Valamennyi pályanapunk dátumát megtalálod az alábbi eseménynaptárban: ITT!

 

Ha kinőtted a nyílt-napok kezdő csoportját és vágysz egy kis motivációra, jöhetnek a versenyek.

Tehetségkutató, Magyar Kupa vagy akár Országos Bajnokság szintjén is megmérettetheted magad!

Ezek az alkalmak a magyar gyorsasági motorsport kiemelt napjai! Hivatalos bajnoki fordulók, ahová mindenkit szeretettel várunk, aki a pályamotorozás szerelmese!

Együtt a Magyar Gyorsasági Motorsportért!

Minden hónapban egy megmérettetés, ahol a fő téma a versenyzés, de mégis sok idő marad a gyakorlásra, időmérésre is, így akár kezdőként is jöhetsz!

Nézőknek a belépés valamennyi eseményre ingyenes! Hozd el a barátaidat, szurkolóidat!

Letölthető időterv PDF.: ITT!

Minden alkalommal  az alábbi pályaidőkre számíthatsz:

 • Szabadedzés: 20 perc pályaidő minden kategóriának külön-külön
 • Q1: 20 perc időmérő minden kategóriának külön-külön
 • Q2: 20 perc időmérő minden kategóriának külön-külön
 • Warm UP: 20 perc pályaidő minden kategóriának külön-külön

 

 • RACE: 30 perc versenyidő minden kategóriának
 • Levezetés: 1×30 perc levezető edzés kategória összevonással a versenyek után (amennyiben csuszás van, úgy ez esetlegesen rövidülhet, elmaradhat..)

GY.I.K. azaz gyakran felmerülő kérdések:

 1. Kezdő pályamotoros vagyok. Részt vehetek a kiemelt bajnoki versenynapokon? IGEN
 2. Nem akarok versenyezni. Csak a program edzés és időmérés részén motorozhatok? IGEN
 3. Hogyan fizethetek? A. átutalás / elővétel a jegyvásárlás menüpont alatt. B. bármelyik rendezvényünkön megveheted készpénzben a következő belépőt C. bérletet vásárolsz D. helyszínen készpénzben, emelt áron de csak ha marad hely!
 4. Nincs licencem, mehetek? Igen, a betétprogramokba tudsz nevezni
 5. Mi a Tehetségkutató és a Magyar Kupa határa? Ha a leggyorsabb 40 600-as vagy a leggyorsabb 40fő 1000-es között vagy az időeredményed alapján, az már a Magyar Kupa szintje.
 6. Mi van, ha gyors vagyok, de nincs licencem? Nem lehetsz egyszerre a pályán a licencesekkel, ezért vagy a lassabb csoportban motorozol, ami senkinek nem jó, vagy intézz egy licencet előre magadnak és akkor nem lesz probléma!
 7. Hogyan fizetem a licencet? Igényeld és ha minden oké, a végén kapsz egy díjbekérőt emailben, amit vagy kp-ben tudsz fizetni bármely rendezvényünkön vagy át is utalhatod!
X
X